Nu vill jag ha vår, varmt och färgglatt! Efter ett besök i min favoritaffär i Malmö Allt i kök på Södertull kom jag ut med en paket muffinsformar i silikon. Härligt färgglada är de i grönt, turkost, cerise och orange. Så i går kväll var jag ju tvungen (hmmmm) att baka muffins. Det fick bli på vad jag hade hemma för i den isiga kylan ville jag inte gå ut igen. Så 55%-ig god choklad från Odense åkte fram. Likaså hittade jag en övergiven påse med mini-marschmallows från julgodistillverkningen.
Här är receptet för de som är baksugna:
Ca 24 st
4½ dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1½ dl kakao
2½ dl strösocker
150 g smält smör
2 dl mjölk
2 ägg
200 g grovhackad mörk choklad av bra kvalitet, spara 24 större bitar till garnering
några nävar mini-marchmallows eller nerklippta större, spara 1/3 till garnering
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Jag smälter mitt i micron på låg värme.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop mjölk och ägg. Sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet. Tillsätt till sist det smälta smöret, chokladhack och marchmallows och rör om.
Fördela smeten i muffinsformarna och tryck ner en större bit choklad och några mini-marchmallows i varje form. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Variation att testa: bitar av Center, halva Dumlekolor, vit- och mjölkchoklad, Romerska bågar, bitar av Bounty osv.
Gör du en egen variant, tipsa så skriver jag om det här!
Mums och jag välkomnar ditt bloggande. Ser fram emot goda recept och inspiration. Kram till dig Lena
SvaraRadera