fredag 25 februari 2011

Godismuffins

Nu vill jag ha vår, varmt och färgglatt! Efter ett besök i min favoritaffär i Malmö Allt i kök på Södertull kom jag ut med en paket muffinsformar i silikon. Härligt färgglada är de i grönt, turkost, cerise och orange. Så i går kväll var jag ju tvungen (hmmmm) att baka muffins. Det fick bli på vad jag hade hemma för i den isiga kylan ville jag inte gå ut igen. Så 55%-ig god choklad från Odense åkte fram. Likaså hittade jag en övergiven påse med mini-marschmallows från julgodistillverkningen.


Här är receptet för de som är baksugna:

Ca 24 st

4½ dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1½ dl kakao
2½ dl strösocker
150 g smält smör
2 dl mjölk
2 ägg
200 g grovhackad mörk choklad av bra kvalitet, spara 24 större bitar till garnering
några nävar mini-marchmallows eller nerklippta större, spara 1/3 till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Jag smälter mitt i micron på låg värme.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop mjölk och ägg. Sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet. Tillsätt till sist det smälta smöret, chokladhack och marchmallows och rör om.
Fördela smeten i muffinsformarna och tryck ner en större bit choklad och några mini-marchmallows i varje form. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Variation att testa: bitar av Center, halva Dumlekolor, vit- och mjölkchoklad, Romerska bågar, bitar av Bounty osv.
Gör du en egen variant, tipsa så skriver jag om det här!

1 kommentar:

  1. Mums och jag välkomnar ditt bloggande. Ser fram emot goda recept och inspiration. Kram till dig Lena

    SvaraRadera