I den här bloggen delar jag med mig av kåserier från köket. Det blir mer eller mindre lyckade recept, både egna och andras.
söndag 8 januari 2012
Limecurd
Ett favoritpålägg, särskilt på rostat bröd.
3 mindre glasburkar
3½ dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
4 limefrukter
6 lätt uppvispade ägg
Två kastruller som vattenbad.
Häll vatten i den undre kastrullen, ca halvfylld.
Mät upp sockret i den övre kastrullen. Tvätta limefrukterna väl. Riv skalet från tre av limefrukterna fint, och lägg ner det i sockret. Pressa alla fyra limefrukterna. I kastrullen lägger du även ner smöret i klickar och de uppvispade äggen. Sila ner limesaften för att vara säker på att du inte får med några kärnor. Rör om och sjud det hela på spisen tills krämen börjar tjockna. Rör hela tiden med en träslev eller liknande. Det är viktigt att röra mycket och att inte låta ägget tjockna för mycket.
Häll upp på rena glasburkar och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Pga äggen är det en färskvara och håller ca 14 dagar. Jag har testat att frysa in någon burk och det fungerar perfekt.
Vill du istället göra Lemoncurd hittar du receptet här.
Etiketter:
övrigt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar