I den här bloggen delar jag med mig av kåserier från köket. Det blir mer eller mindre lyckade recept, både egna och andras.
onsdag 27 juni 2012
Rabarberpaj
Här är ett superbra alternativ till smulpaj! Smullagret ovanpå är mer som seg kolakaka, och sånt tycker vi om eller hur! Tillsammans med de syrliga rabarberna och en, två, tre klickar vaniljvisp blir detta en favoritpaj! Vill du inte använda rabarber går det bra med hallon eller blåbär eller en mix av dessa två.
Ugn: 200 grader
200g smör
2 1/4 dl socker
3 dl mjöl
drygt 1 tsk bakpulver
5-6 rabarberstänger, skurna i bitar
Fyll en pajform med rabarberbitar. Häll resten av ingredienserna i en skål och arbeta samman till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern i pajformen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader ca 25-30 minuter. Servera med vaniljvisp eller glass.
Etiketter:
paj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar