I den här bloggen delar jag med mig av kåserier från köket. Det blir mer eller mindre lyckade recept, både egna och andras.
måndag 2 juli 2012
Amerikanska cookies
Den har legat ett tag där, en påse Peanut Butter chips, i min låda för mjöl och baktillbehör. Påsen är inköpt i Malmö i den trevliga Amerikanska butiken på Södertull, Gray's American Store (nix pix, butiken har ingen hemsida, bara grossisten). Har liksom väntat på inspirationen. Så kom den: Chocolate Chip Cookies med jordnötssmörsknappar och bitar av mörk choklad. Kan liksom aldrig bli fel.
Ca 20 st
Ugn: 200 grader
225 g rumsvarmt smör
2½ dl farinsocker
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5½ dl vetemjöl
100 g mörk choklad, gärna 55%-ig eller mer, grovhackad
2 dl Peanut Butter chips
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda vaniljsocker, bakpulver, salt och vetemjöl. Rör ner blandningen i smörsmeten. Tillsätt Peanut Butter chips och grovhackad choklad och rör tills allt blandat sig.
Rulla ca 20 bollar och placera ut dem glest på bakplåtspapper på två plåtar. Kakorna flyter ut så se till att ha mellanrum mellan annars blir hela plåten en enda kaka. Platta till degbollarna en aning. Grädda mitt i ugnen i ca 11-12 minuter. Kakorna ska ha blivit gyllenbruna på ytan.
Låt kakorna svalna något på plåtarna och lyft sedan försiktigt över dem på galler att svalna helt. Blir det mot förmodan några kakor över efter provsmakningen bör de förvaras i tättslutande burk.
Etiketter:
chokladkakor,
småkakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar