Härom dagen gjorde jag två varianter av muffins, men blandade bara till en smet. Utmärkt när åsikterna där hemma går isär om vad som är godast att ha i muffins. Följ det här muffinsreceptet som grund, förutom den grovhackade chokladen och marchmallows. Placera ut 12 muffinsformar i fördjupningarna i en muffinsplåt. Häll smet upp till 2/3 av varje form och tryck ner 3 Polly i varje. Resterande smet som finns kvar i bunken blandas med apelsinskal från 1 apelsin. Dela därefter apelsinen och blanda ner saften från ½ apelsin. Hacka 100 g choklad grovt och blanda i. Du väljer själv om du vill använda ljus eller mörk choklad. Klicka upp i muffinsformar, antingen som beskrivet ovan eller som jag har gjort; i silikonformar. Mina har jag köpt här.
Grädda 20-25 minuter i 175 grader.
Kan frysas och tinar på 12-15 minuter.
Jag har gjort en variant med Romerska bågar en gång, men tycker jag kan balansera smakerna på choklad och apelsin bättre som i exemplet ovan.
Vilka varianter av godismuffins bakar du? Center, Bounty, Schweizernöt, Nonstop? Berätta så vi alla får testa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar