måndag 2 maj 2011

Muffinsvarianter



Härom dagen gjorde jag två varianter av muffins, men blandade bara till en smet. Utmärkt när åsikterna där hemma går isär om vad som är godast att ha i muffins. Följ det här muffinsreceptet som grund, förutom den grovhackade chokladen och marchmallows. Placera ut 12 muffinsformar i fördjupningarna i en muffinsplåt. Häll smet upp till 2/3 av varje form och tryck ner 3 Polly i varje. Resterande smet som finns kvar i bunken blandas med apelsinskal från 1 apelsin. Dela därefter apelsinen och blanda ner saften från ½ apelsin. Hacka 100 g choklad grovt och blanda i. Du väljer själv om du vill använda ljus eller mörk choklad. Klicka upp i muffinsformar, antingen som beskrivet ovan eller som jag har gjort; i silikonformar. Mina har jag köpt här.
Grädda 20-25 minuter i 175 grader.
Kan frysas och tinar på 12-15 minuter.

Jag har gjort en variant med Romerska bågar en gång, men tycker jag kan balansera smakerna på choklad och apelsin bättre som i exemplet ovan.

Vilka varianter av godismuffins bakar du? Center, Bounty, Schweizernöt, Nonstop? Berätta så vi alla får testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar