onsdag 11 maj 2011

Sega brödkakor

Ibland vill jag ha något gott till kvällsfikan som inte får ta för lång tid att baka? Scones har aldrig varit min grej riktigt. Men dessa brödkakor är väldigt goda helt nygräddade. Dagen efter får man värma dem en kort stund i ugnen annars blir de för kompakta.



Ugn: 300 grader (japp, jag har inte skrivit fel)
4 st brödkakor

125 g smör eller margarin
50 g jäst
½ tsk salt
2 msk strösocker
2 msk flytande honung
ca 15 dl vetemjöl special

Smält smöret och häll i vattnet. Låt blandningen stå och svalna till ca 37 grader. Smula jästen i en degbunke, lös upp den med lite av vätskan och häll i resten av vätskan. Blanda ner övriga ingredienser. Arbeta degen med hjälp av hushållsassistenten till en smidig deg.
Låt degen jäsa i degbunken ca 45 min - 1 tim.
Ta upp degen på bakbord och dela den i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en rund kaka ca ½ cm tjock. Nagga och flytta över till en smord plåt. Grädda direkt (var brödkaka för sig på egen plåt)  i 300 grader varm ugn ca 3½-4 min. Passa noga för det går undan med färgen på slutet. Låt de ljusbruna kakorna svalna på ett galler under bakduk.



1 kommentar:

  1. oki, då får jag gå och köpa mig en ugn då... ;-)

    SvaraRadera