tisdag 14 februari 2012

Snickerskaka

Jag gillar choklad! Är det någon som undgått det? Nä, trodde väl inte det. Vi kvinnor kan till och med hävda att vi är i desperat behov av choklad vissa dagar. Det har vi vår fulla rätt till. Här kommer en kombination av kladdkaka och smaken av Snickers. Kan ju inte bli fel!


Ugn: 200 grader

150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1½ rulle Centerchoklad (originalrecept 1 rulle, men varför snåla...)
Topping:
200 g ljus choklad (jag följde originalreceptet och tog mörk choklad men ljus kommer närmare Snickerssmaken)
2 dl salta jordnötter

Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret i mikron på medelvärme (en kastrull funkar ju också såklart). Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao och sikta ner i äggsmeten, och rör därefter ner det smälta smöret.
Häll smeten i formen. Tryck ner Centerbitarna i smeten och grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 10-11 minuter. Ät upp resterande Centerbitar medan du väntar. Därför är det ännu smartare med 1½ rulle. Låt kakan svalna något och sätt sedan in den i kylen ifall du som jag vill ha den sval snabbt. (Ju fortare blir den ju klar så du kan få äta!)
Smält chokladen till toppingen i mikron på medelvärme. Rör ner nötterna och bred blandingen över kakan i formen. Låt stelna i kylen igen och ta sedan loss formen. Skär upp så stor bit som samvetet tillåter och kom ihåg att om ingen ser dig äta biten räknas den inte (gammalt Viktväktarordspråk).

Originalreceptet har jag hittat i Mia Öhrn's bok "Fler kladdkakor" som du kan hitta här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar