lördag 23 juni 2012

Rabarbermuffins


Just nu växer rabarbern som ogräs. Frys in, safta och sylta, eller baka dessa härliga rabarbermuffins. Lätta att baka, ännu lättare att äta.

125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 rabarberstänger

Smält smöret och blanda det med sockret. Rör i äggen ett i sänder. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta sedan ner det i smeten med hjälp av en sil. Blanda smeten väl. Klicka ner smeten i muffinsformar (jag ställer mina formar i en muffinsplåt så inte pappersformarna ger vika). Skär rabarnern i centimetertjocka bitar. Tryck ner ett par bitar i mitten av varje muffinsform. Grädda i 175 grader 15-17 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar