söndag 17 juli 2011

Brownies


Dessa brownies är ingenting annat än godis. Det är nästan svårt att kalla det kakor, för de är chokladgeggiga och inte speciellt lika de brownies jag sett på bild i vissa recept. En del ser ut som chokladsockerkaka - och dessa är lååååångt ifrån någon sockerkakskonsistens. De här liknar mer kladdkaka med en massa gott i!

12-16 bitar
Ugn: 175 grader

175 g smör, i bitar
2 msk kakao
3½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl special
1 dl grovhackad vit choklad
1 dl grovhackad mörk choklad
1 dl grovhackade valnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form ca 25x25 cm med bakplåtspapper. Smält smör, kakao och socker i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och låt massan svalna. Blanda ner mjöl, vaniljsocker och ägg. Rör till sist ner choklad och valnötshack, men rör inte för mycket.
Slå smeten i formen. Se till att du får kvar lite i bunken så att du kan slicka i dig av smeten. Mmmm...
Grädda i ugnen på 175 grader ca 18-20 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna men mjuk i mitten. Ta ut och låt svalna helt i formen innan den skärs upp. Dela kakan i fyrkantiga bitar och försök att inte äta upp allt på en gång där vid diskbänken. Blev det något över (några ynka bitar) bör de helst förvaras i kylen. Då håller kakan i flera dagar. Men vem har haft kaka kvar så länge......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar