onsdag 16 november 2011

Vita kladdmuffins


Kladdiga, på gränsen till rinniga i mitten. Mums! Det söta i den vita chokladen uppvägs av hallon och citron i detta recept.

Ca 12 st
Ugn 200 grader.

100 g smör
150 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
Finrivet skal av 1 citron
1½ dl vetemjöl
1 krm salt
drygt 1 dl hallon, djupfrysta eller färska

Smält smöret i en kastrull på spisen. Ta kastrullen från värmen, bryt i chokladen och rör om tills chokladen smält.Vispa upp äggen tillsammans med sockret och citronskalet. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten samt saltet. Sikta ner mjölet för att undvika klumpar. Rör till en jämn smet och fördela smeten i muffinsformar nertrycktra i en muffinsplåt för normalstora muffins. Tryck till sist ner ca 3 hallon i varje form (jag tog djupfrysta direkt från frysen) och grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna, gärna på galler.

Originalreceptet kommer från Mia Öhrn "Fler kladdkakor". Har ändrat ytterst lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar