tisdag 27 september 2011

Rågfrallor


Nu ska jag bjuda på ett enkelt recept. Inga konstiga ingredienser. Det är bara att låta hushållsassistenten göra sitt. Frallorna blir luftiga och mjuka, och håller sig så i flera dagar.

Ca 10 st
Ugn: 225 grader

50 g jäst
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
35 g rumstempererat smör
1 tsk brödkryddor
8½ dl rågsikt
1 tsk salt

Smula jästen och rör ut i mjölken. Tillsätt alla ingredienser förutom saltet och knåda degen med hjälp av maskin i 10 minuter. Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa ca 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 10 delar. Forma till runda bullar. Pensla eventuellt med vatten och dekorera med pumpa- eller solrosfrön. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter.
Grädda 6-8 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar