lördag 21 juli 2012

Bröd på färdig surdeg



Innan jag åkte till Italien diskade jag ur mina burkar med surdeg. Att frysa in dem och väcka dem till liv senare tyckte jag inte var någon idé. Det är kanske bra om man har en gammal fin surdeg som man fått och som är speciell. I mitt fall var det inte så. Alltså åkte de i soporna. Men har man blivit van vid smaken och koncistensen på surdegsbröd så har man. Så genvägen för mig blev att testa färdig surdeg.
Jag följde receptet på burken. Jodå jag lovar. Annars brukar jag alltid ändra något. När jag sedan skulle baka ut bröden valde jag att göra ett bröd med hackade valnötter och ett natuellt. Och jag blev inte besviken på resultatet. Detta är helt klart ett bra alternativ för de som inte ha surdeg i kylen därhemma.

1 kommentar:

  1. får nog prova detta ,ibland behövs det lite hjälp ,man kan ju inte göra allt själv.

    SvaraRadera