söndag 29 juli 2012

Key Lime paj i glas



Lime och jordgubbar är ju en smakkombination som är frisk och härlig. Key Lime paj är ju också gott. Här är en variant på detta, serverad i glas istället för i pajform. Det går även att äta krämen enbart med skivade jordgubbar. Tro mig, jag har testat!

4 pers.

7-8 Digestivekex
50 g smör
200 g kondenserad söt mjölk
2 äggulor
½ dl färskpressad limejuice (ca 3 frukter)
½ tsk vaniljsocker
½ liter färska jordgubbar, spara 4 st till garnering
2 dl vispgrädde
4 limeklyftor till dekoration

Ansa och skiva jordgubbarna. Vispa vispgrädden lagom fast. Smula kexen i en påse, med händerna eller med hammare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna i en skål. Rör samma kondenserad mjölk, äggulor, limejuice och vaniljsocker. Varva limekrämen med kexsmulor och skivade jordgubbar i vackra glas. Servera med en klick vispad grädde och garnera med en jordgubbe och en limeklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar