söndag 8 januari 2012

Limecurd


Ett favoritpålägg, särskilt på rostat bröd.

3 mindre glasburkar

3½ dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
4 limefrukter
6 lätt uppvispade ägg
Två kastruller som vattenbad.

Häll vatten i den undre kastrullen, ca halvfylld.
Mät upp sockret i den övre kastrullen. Tvätta limefrukterna väl. Riv skalet från tre av limefrukterna fint, och lägg ner det i sockret. Pressa alla fyra limefrukterna. I kastrullen lägger du även ner smöret i klickar och de uppvispade äggen. Sila ner limesaften för att vara säker på att du inte får med några kärnor. Rör om och sjud det hela på spisen tills krämen börjar tjockna. Rör hela tiden med en träslev eller liknande. Det är viktigt att röra mycket och att inte låta ägget tjockna för mycket.
Häll upp på rena glasburkar och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Pga äggen är det en färskvara och håller ca 14 dagar. Jag har testat att frysa in någon burk och det fungerar perfekt.
Vill du istället göra Lemoncurd hittar du receptet här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar