fredag 23 december 2011

Fudge på Marabou mjölkchoklad

Idag blir det ingen bild. Det är helt enkelt för mycket att göra. Ni får tänka er hur mjuka och goda dessa fudge-bitar är. Smakar smörkola helt enkelt!

3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g Marabou mjölkchoklad

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka tills det uppnått 120 grader. Rör i smör och honung och låt allt koka ihop ytterligare 2 minuter. Ta kastrullen från värmen. Finhacka chokladen. Eftersom det bara går åt en halv 200g chokladkaka äter du upp den andra halvan. Om ingen ser dig göra det så blir du inte tjock av det heller (gammalt köksordspråk). Rör ner chokladen och rör tills all choklad smält. Klä en form på ungefär 20x20 cm med bakplåtspapper och häll smeten i den. När fudgen svalnat skär du den i bitar. Alla oformliga kantbitar äter du upp (ovanstående köksordspråk gäller fortfarande).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar