söndag 4 december 2011

Fransk päronpaj


Servera denna päronpaj med vaniljglass. Ljuvligt gott!

Ca 8 bitar
Ugn 200 grader.

125 g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk vatten

Fyllning:
3 päron
2 msk smör
3 ägg
1 dl strösocker
1½ dl Kesella
150 g riven mandelmassa
1 dl Crème Fraiche

Hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker pajform, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kylen 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Färs dem lätt i smör i en stekpanna. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i den förgräddade pajformen. Lägg i päronbitarna i fyllningen. Grädda färdigt pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar