måndag 11 april 2011

Sega chokladrutor

På mindre än en timme kan man ha en hel plåt färdiga chokladrutor! Härligt sega är de också. Ingredienserna är sånt man oftast har hemma, därför tycker jag det är ett perfekt recept när sötsuget sätter in.

Receptet har jag lånat från Maria Öhrn's bok "Kladdkakor". Egen bild dock.


Ugn: 150 grader

100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Lägg ett bakplåtspapper i en liten braspanna 20x25 cm. Smält smöret i en krastrull på svag värme (eller i micron). Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Använd en sil och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och rör försiktigt. Häll ut smeten på bakplåtspappret, bred ut och grädda 35 minuter i 150 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar